Våra tränare:

Vladimir Mishchenko

Huvudtränare i Studiefrämjandet (Västerås), och i dansklubb Foxtrot (Västerås, Norrköping)

Vladimir Mishchenko

Logo dansklubb “Garmonia”, Kharkiv, Ukraina
Boken: ”Ballroom Dans för nybörjare”
https://www.chitai-gorod.ru/catalog/book/981907/

Vladimir är född och uppvuxen i Kharkiv, Ukraina. Han började dansa balett i 7 års åldern i grundskolan. I slutet av årskurs 3 började han dansa Tiodans – ballroom och latindans. Mellan 1981 och 1987 tävlingsdansade Vladimir i dansklubben Legenda i Kharkiv, där han dansade på A-klass nivå.

1990 gick Vladimir en utbildning för tränare/dansledare i ballroomdans och efter utbildningen arbetade Vladimir som hjälptränare och senare även som ordinarie tränare i dansklubben Legenda i Kharkiv.
1991 startade Vladimir en danscirkel i grundskolan i Kharkiv och på sommaren 1992 genomförde han sitt första dansläger med studiecirkelns barn i staden Odessa.

1993 fick han ta över ansvaret som huvudtränare för en dansklubb i ett av kulturhusen i Kharkiv. Klubben fick nytt namn Garmonia, och Vladimir varit huvudtränare i klubben fram till 2003 då han flyttade till Sverige.
I november 1994 fick dansklubben Garmonia titeln Exemplifierande klubb av staden Kharkiv. Klubbens danspar fick medaljplaceringar vid många tävlingar i Kharkiv och även andra städer i Ukraina.

1997 fick Vladimir domarlicens från Ukraine Dance Sport Federation och arbetade som domare på många tävlingar i Ukraina.

I december 1999 blev ett par från dansklubben Garmonia en av dem bästa par i Standard Dans bland alla par som representerade Ukraina, vid en danstävling i Tjeckien.
Sommaren 2000 och 2001 deltog Garmonia i en stor dansfestival i Krimea.
År 2001 tog ett av Vladimirs danspar brons i Standard i Ukrainas Mästerskap i Ukraina i Youth klass.
Mellan 2001 och 2003 var Vladimir ordförande i ett dansförbundet, Kharkiv Region League of Sport Dance.

Innan flytten till Sverige skrev Vladimir en bok om tiodans med titeln ”Ballroom dans för nybörjare”, som innehåller steg, teknik och dansslingor på basicnivå samt en CD skiva med inspelade videos med instruktioner, dansfigurer och slingor.

Vladimir flyttat till Sverige 2003. Under tiden han studerade på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm var han dansledare i studiecirkel i Stockholm. Därefter tog han paus med dansen till 2014 då han startade en dansstudiecirkel via Studiefrämjandet i Västerås. 2018 bildades dansförening Aros Ballroom and Latin Club där Vladimir var huvudtränare fram till hösten 2022.

Läs mer om Vladimir i Sverige:
https://www.vlt.se/2014-12-04/volodymyr-vill-se-fler-pa-dansgolvet
https://www.vasterastidning.se/vasteras/nystartade-vasterasklubben-visade-bade-bredd-och-klass-pa-nationell-tavling/repsca!tPqllmiTnuln7LhdNAINow/

Rulla till toppen